Hitro se navadiš luksuza

Ljudje smo bitja, ki se res hitro navadimo na nekaj, sploh če je to nekaj bolj luksuzna dobrina. Če na primer nimamo prej lepe, funkcionalne kuhinje in nato kupimo novo lepo, perfektno kuhinjo se hitro navadimo na njo in težko bi šli na slabšo. Če se navadimo na klimo v stanovanju bi nam bila malce kriza biti brez nje. Če se navadimo na velik televizor bi težko šli na manjšega.

Če imamo na avtomobilu senzorje, in bi menjali za avto kateri pa nima tega bi nam bila izredna kriza, in to iz lastnih izkušenj povem, da je grozno, ker meni osebno je bil park senzor nekaj najboljšega, bolj samozavestno parkiraš, in vseeno imaš boljši občutek koliko še imaš prostora in preprosto lažje je, sploh če moraš parkirati kje kjer je bolj ozko.

Ker ko si v avtu se ti zdi da ni več nič prostora, ko pa si zunaj in vidiš pa je ogromno prostora, in res velikokrat je težko iz avta ven oceniti koliko še imaš manevrskega prostora. Če so kaj pri avtomobilih naredili dobrega je to to. In ravno to je to, ljudje se hitro navadimo na dobre stvari, kar hitro nam začnejo veliko pomeniti in si več ne znamo predstavljati življenja brez le tega.

Res je, saj se navadiš spet biti brez določene dobrine, ampak dlje časa traja da se privadiš biti brez nje, lažje se nečesa novega, dobrega privadiš. In zato je tudi živalim lažje, če gledamo iz ene perspektive, ker njim dobrine sploh niso pomembne, dovolj jim je samo to, da imajo lastnika, ki jih ima rad, da imajo hrano in so zaradi tega srečni. Ljudje pa vedno hrepenimo po še več in več dobrinah. Kako smešno, kajne? Kako smo si podobni, ampak tako različni ponekod.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.