Zakaj proteini?

Med treningom pride vedno oziroma večkrat do večjih obremenitev, pride do mikro poškodb mišičnega tkiva, ki pa se morajo po vadbi čim prej zaceliti. Ko te poškodbe zacelimo s tem postopoma povečamo delež mišične mase in tako oblikujemo čvrsto ter fit postavo. In zakaj so torej proteini zdravi oziroma jih je priporočljivo jemati bolje rečeno?

Zato, ker odigrajo ključno vlogo pri učvrstitvi in oblikovanju telesa, prispevajo k povečanju mišične mase in posledično k večji porabi kalorij, prispevajo k ohranjanju zdravih kosti, uravnavajo apetit, uravnavajo krvni tlak. Torej spet ena dobra zadeva, ki jo je pametno jemati. Moj bratranec, on je bil vedno antitalent za neke treninge, sploh pa športno prehrano, ki jo priporočajo. Sedaj po ne vem kolikih letih odrekanja vadb in govorjenja kako je to bedno se je človek odločil, da bo spremenil svoj način življenja in da bo postal „športnik“, da bo učvrstil svoje telo.

Rezultat iskanja slik za proteini workout

Začel je resno telovaditi, ima tudi svojega osebnega trenerja, kar je pametno, saj vsi ki smo neki začetniki nimamo pojma kakšne vaje so potrebne, da dobiš mišice, ali da si učvrstiš ritko ali karkoli drugega, vsaka vaja je pač za poseben del telesa in če sam delaš lahko delaš narobe vaje in dobiš tudi kontra rezultat, in niti malo tega kar si sam želiš!

Njegov trener mu je tudi povedal kaj mu priporoča, da ima za zajtrk, kosilo, večerjo, malice in tega se dri kot pijanec plota, res popolnoma se je spremenil glede na to, da je bil prej takšen, ki je bil vedno kontra temu načinu življenju. Sedaj že nekaj časa trenira, se bolj zdravo prehranjuje in je rekel, da ima mnogo več energije, bolj je vesel, srečen, čisto drugače se počuti in res je tako! Sama sem trenirala in se zdravo prehranjevala že davnoma pred njim in sem mu tudi skoz gnjavila kaj bi bilo zanj pa mi ni verjel, sedaj pa te končno verjame a bi to lahko naredil že davnoma prej. Ampak ok, bolje pozno kot pa nikoli, kajne?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja