TOPLOTNA ČRPALKA DRŽI SVOJO CENO

Pravijo, da se je zima šele dobro začela in da bomo še veliko ogrevali. Vsak skrbi za topel dom na svoj način. Eni zanj poskrbijo z oljem in drvmi, drugi s peleti, različnimi obnovljivimi energijami, spet tretji pa z ljubeznijo. Slednja je cenovno najugodnejša in izredno obnovljiv vir energije pa vendar je dobro premisliti še o dodatnem grelnem telesu v vašem domu.

 

Cena, ki jo plačamo za grelno telo in montažo le-tega, ni končna. Pomemben podatek je kako bo dotično grelno telo obremenilo našo denarnico skozi celo leto. Z vgradnjo toplotne črpalke lahko privarčujete ogromno. Toplotne črpalke namreč delujejo na obnovljive vire, polne energije kot so zrak, voda in zemlja. Stroški ogrevalnih toplotnih črpalk se gibljejo različno, odvisno od uporabe teh segmentov.

 

Proizvajalci toplotnih črpalk kot najugodnejše in najbolj efektiven vir izpostavljajo podtalnico. S slednjo trdijo, da dosegamo grelna števila preko 5, kar za gospodinjstvo pomeni največji prihranek. Za izrabo tega vira imamo možnost toplotnih črpalk voda/voda in hibridne toplotne črpalke zemlja/voda in zrak/voda. Omejeni smo le na dostop do podtalnice. V primeru, da te nimamo, se lahko poslužujemo drugih, prav tako zadosti efektivnih virov. Po višini stroškov podtalnici sledi zemlja. Gledano z energetskega stališča dosegamo s polaganjem horizontalnega zemeljskega kolektorja ali vertikalne sonde grelna števila okrog 4. V primeru, da nam nič od tega ni na voljo, pa nam še vedno ostane zrak, ki ga imamo v neomejenih količinah. Veliko je prednosti, zakaj izbrati za ogrevanje toplotno črpalko, zagotovo najpomembnejše je zmanjšanje stroškov ogrevanja.

Cena toplotne črpalke je torej sestavljena tako iz dejanske cene materiala kot iz prihranka. Tu se lahko izpostavi primerjavo radiatorskega ogrevanja in segrevanjem telesa. Če slednje, torej talno in stensko ogrevanje, kombiniramo s toplotno črpalko, dosežemo toplotno udobje prej in s tem povečamo naš prihranek. Poleg odličnih cen toplotnih črpalk, ki jih ponuja ponudnik Kronoterm, vam le ta zagotavlja tudi dodatno ugodje. Delovanje njihovih toplotnih črpalk je skoraj neslišno. Kaj je lepšega kot odlični prihranki za toplotno udobje in tišina, da lahko v njem uživamo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja