Reševanje podatkov

Gotovo se vam je že kdaj zgodilo, da ste ostali brez pomembnih podatkov, ki so se vam po pomoti zbrisali ali pa je imel prste vmes virus? Na srečo obstajajo računalniška podjetja, ki se ukvarjajo z reševanjem podatkov. Reševanje podatkov lahko poteka iz okvarjenih mobilnih telefonov in SIM kartic, z okvarjenih trdih diskov, z okvarjenih trdih diskov v strežniških sistemih, iz flash medijev, iz disket, z magnetnih trakov, iz optičnih medijev, kot so CD, DVD in drugo.

Poleg tega podjetja nudijo tudi kopiranje podatkov ter uničevanje podatkov in medijev. Najpogostejši uničevalci podatkov so ponavadi računalniški virusi. Ti so lahko pri svojem delovanju neizprosni in tako ostanemo brez ključnih podatkov. Pri tem si zapomnimo, da nikoli ne uporabljamo programov, ki so sumljivega izvora. Priporoča se namestitev antivirusnega programa, ki ob odkritju virusa obvesti uporabnika. Ĺ˝al določeni uporabniški programi izvajajo podobne aktivnosti kot virusni programi in je zato njihovo varovanje nemogoče. Obstajajo tudi virusi, ki jih ni mogoče preprečiti, temveč jih lahko samo zdravimo. Reševanje računalnika poteka v dveh korakih: virus moramo najprej odkriti, potem ga pa s programom odpravimo. Velikokrat to uspe brez večje škode, včasih pa pomaga samo brisanje podatkov z diska. Pa naj vas ne skrbi, profesionalno reševanje podatkov vam je vedno na voljo.

Popravilo računalnika

Prednosti profesionalnega popravila računalnikov

Vsak računalnik je izpostavljen številnim okvaram v svojem obstoju. Današnji prenosniki, namizni računalniki, tablice in pametni telefoni so izredno zanesljivi. Proizvajalci grafičnih kartic, procesorjev in drugih komponent vedno izboljšujejo zanesljivost svojih proizvodov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja