Radar detektor

Stacionarni, avtomobilski in laserski merilniki hitrosti, ki jih uporablja policija, lahko življenje voznic in voznikov močno zagrenijo. Pogosto so skriti na krajih, kjer ni prometnih nesreč, mogoča pa je hitrejša vožnja od zakonsko dovoljene. Voznice/vozniki, ki svojo vožnjo prilagajajo razmeram na cestah, so tako pogosto kaznovane/ni kljub temu, da niso ogrožale/li nikogar. V teh primerih gre lahko le za denarno kazen ali pa celo za prepoved vožnje in odvzem vozniškega izpita.

Radar detektorji Vam pri tem lahko pomagajo. Ti zaznavajo frekvenčno delovanje stacionarnih in avtomobilskih radarskih merilnikov hitrosti in Vas med vožnjo pravočasno obvestijo o njihovi bližini.

Laserski merilniki hitrosti delujejo drugače. Edina 100% rešitev pri njih so motilci laserjev (t.i. Laser Jammer), ki pa so v Sloveniji nelegalni. A v večini primerov se tudi pri teh Radar detektorji zelo dobro odrežejo. Namreč policisti pogosto ne opravijo prve meritve točno in postopek ponovijo, do takrat pa Vas bo Radar detektor na to že opozoril.

Preberite več na www.radardetektor.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja