Potek, cena – ZANIMIVO

Vas zanima kako poteka optimizacija spletnih strani in kakšne so cene tovrstnih storitev?

Rezultat iskanja slik za denar
Optimizacija internetne strani je postopek, katerega mora izvajati oseba, ki ima zahtevana znanja ter izkušnje. V primeru nepoznavanja tovrstnih zadev, lahko hitro vaši strani škodujete, kljub temu, da so bili vaši nameni dobri. Proces optimizacije je sestavljen iz različnih faz, katere si sledijo v nekem logičnem zaporedju.
1. Prvo je potrebno spletno stran dobro pregledat in analizirat tako, kot bi to storil iskalnik (npr. Google). Nato sledi določanje ključnih besed, katere se morajo nanašati na storitve oziroma proizvode, ki jih ponujate.
2. Sledi on-site optimizacija spletnih strani, s katero bo vaša stran prirejena z vseh pogledov tako, da bo sama vsebina na njej, spletnem iskalniku prikazala kaj točno ta stran nudi oziroma čemu služi. Gola vsebina besedila in slike na strani, žal niso dovolj, da bi iskalnik prepoznal vaš namen.
3. Za tem sledi faza off site optimizacije. V tej fazi poteka pridobivanje povezav iz spletnih strani, ki so na kakršen koli način povezane z vašo ponudbo. To so predvsem močne in avtoritativne strani, ki kot take, nastopajo tudi v očeh iskalnika. Tovrstne povezave so največkrat objavljene na lastni mreži strani ali na tujih straneh in se pojavljajo v obliki člankov. To prinese veliko raznolikost vhodnih povezav, kar pa je pri tej fazi optimizacije, bistvenega pomena.
4. Na koncu pa nastopi tako imenovana faza vzdrževanja pozicij. Gre za dejansko dolgoročno izvajanje off-site optimizacije, vendar v manjšem obsegu. Pri tem je potrebna tudi on-site optimizacija novih vsebin, katere želite dodati na svojo spletno stran.
Kar se tiče cen optimizacije je stvar sledeča. Fiksnega cenika ni, saj ja vsaka spletna stran svoj unikat z lastno vsebino, zgodbo, konkurenco, itd. Cena pa je odvisna predvsem od omenjenih faktorjev.
Kako najti nekoga, kateremu optimizacija spletnih strani ni tuja in bo delo opravil tako »kot se šika«? Najbolje, da se za priporočila obrnete na znance in prijatelje, ki so že imeli s tem opravka ali pa malce pobrskate po »stricu Googlu«. In tule se bo pokazalo kdo je zares močan na tem področju – tisti, ki se nahaja v samem vrhu med zadetki!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.