Poskrbite za svoj obraz

Obraz šteje k najobčutljivejšim delom telesa, zato je posebej pomembna nega obraza s pravilnim izborom kozmetičnih izdelkov. Popolna nega obraza mora izpolnjevati več funkcij, kožo na obrazu mora zaščiti pred škodljivimi vplivi iz okolja in jo obraniti pred izsušitvijo. ÄŚe so ti pogoji izpolnjeni se mnogo bolezni kože sploh ne pojavi. Pri negi obraza je zelo pomembna tudi izbira kozmetičnih izdelkov glede na tip kože. Za uporabnika je pomembno, da ve katere sestavine so v kozmetičnih izdelkih za nego obraza, saj bi konzervansi in dišave lahko na občutljivih mestih obraza povzročili alergije. Visokokakovostni produkti za nego obraza temeljijo na naravnih sestavinah, ki vsebujejo to kar človeška koža potrebuje.
Obraz je treba vsak dan temeljito očistiti. Pri tem je treba paziti, da smo kar se da temeljiti in nežni. Za čiščenje mastne kože so priporočljive penaste kreme za umivanje obraza, saj se na mastni koži pogosto pojavljajo mozolji, konvencionalno milo pa bi to nevšečnost še poslabšalo. Pri čiščenju občutljive kože je pomembna celo kakovost vode. Priporočljivo je umivanje s termalno vodo. ÄŚistilna mleka in losjoni morajo biti brez alkohola in dišav. Prav tako je treba starejšo, zrelejšo kožo pogosteje umivati.
K negi obraza šteje tudi epilacija. Epilacija obraza je odstranjevanje dlačic s koreninami vred. Rezultat epilacije obraza je čista, gladka koža brez nadležnih dlačic. Za razliko od depilacije se pri epilaciji ne odstrani samo videl del dlak, zato tudi dlje traja preden dlačice ponovno zrastejo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.