Ojačevalci signala, jih poznate?

Ojačevalec signala je elektronska naprava, ki služi kot pripomoček za izboljšanje signala druge naprave. Najbolj znani so ojačevalci signala, ki izboljšajo televizijski signal, danes pa je mogoče kupiti ojačevalce tudi za druge tehnološke izdelke.

Med bolj iskanimi ojačevalci signala je t.i. GSM repetitor. Ta povečuje pokritost z GSM signalom na določenem prostoru, kamor sicer signal ne seže. Zelo koristen je za uporabo v hotelih in podzemnih garažah, marsikdo pa si omisli GSM ojačevalec signala, ko se preseli iz bolj urbanega predela v nekoliko bolj odročno naselje. Skoraj vsi namreč vemo, kako moteča je lahko izguba GSM signala, ko se odpravimo na izlet ven iz večjih mest, a tu gre le za začasen problem. Za ljudi, ki v takšnih predelih živijo, pa to predstavlja precej veliko težavo, ki se ji da preprosto izogniti z uporabo GSM repetitorja. Prav tako je pokritost z GSM signalom lahko različna že v posamezni stanovanjski enoti. Marsikdo se je že srečal s težavo, ko je v enem prostoru svojega doma lahko povsem normalno telefoniral, v drugi sobi pa je signal že izginil. Tudi v tem primeru se GSM repetitorji odlično izkažejo.

Izjemno koristni so tudi ojačevalci signala, ki izboljšajo delovanje našega brezžičnega interneta. Z ojačevalcem brezžičnega signala se poveča domet interneta, kar lahko predstavlja odlično rešitev za vse, ki le s težavo dostopajo do interneta s prenosnim računalnikom iz svojega vrta za hišo. Primerni so torej za pokrivanje z internetom vseh večjih prostorov, kot so na primer zimski vrtovi, večji lokali, …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.