KOZMODISK ZA IGRAČARJE

Strokovnjaki za prehrano, aktivno življenje in podobne današnje »gurujske« vede, se strinjajo: jemo nekakovostno hrano, premalo se gibljemo in preveč časa preživimo pred televizorjem in računalnikom. Pyramat je zato izvrgel sedež, ležalnik in še kaj za igranje računalniških iger – tak, da se ne bomo preveč izčrpali. Osebno »surround« ozvočenje, z nizkotonskim zvočnikom, vgrajenim v naslonjalo, daljinskim upravljalnikom in všitimi tipkami ter gumbi za nastavljanje zvočnih dražljajev, povezljivost z vsemi mogočimi večpredstavnostnimi napravami … zagotavljajo popoln užitek tako sede kot leže. Hrana? V ležalniku je prostor za čokoladne tablice ali vrečko čipsa. Kaj sploh še ostane gurujem?

slnovice.comČe zapeče vest

Smo že taki, da prej ali slej obžalujemo stvari – za katere smo bili prepričani, da jih ne bomo. Nekaj mesecev zleknjenega igranja na pyramatu bo zagotovo pustilo posledice; če ne mentalnih, pa vsaj fizične. Takrat je čas za malo rekreacije: hoja, tek, premeti, kolesa, ples, sklece, stoje, prevali, brce, lovljenje ravnotežja na eni nogi … Možnosti je neskončno, le odločiti se je treba in narediti preklop. Pa ne miselnega, pač pa elektronskega – s tipko na daljinskem upravljalniku robonove I, prvem »akrobatskem« robotu na svetu. Tridesetcentimetrski »zlatan« na ukaz lahko požene vseh 16 servomotorjev in izvede prvine, ki jih Petkovšek in Pegan ne bi zmogla, niti če bi bila (siamska) dvojčka.

Za miren spanec

»Družba Hitachi je predstavila nov projektor ED-X10 … njegova posebnost so vgrajene varnostne funkcije … detektor gibanja … vnos kode PIN … model pa na nase opozarja tudi z varovalno oranžno barvo, ki naj bi bila neatraktivna za morebitne tatove,« je pred dnevi v nas butnilo elektronsko sporočilo. Pa ga razčlenimo: če premaknemo projektor, se zaklene, spet je treba vnesti PIN, kar je treba storiti tako ali tako pred vsako uporabo. In vsi vemo, kako zagonetna ovira so »številke PIN« za kradljivce mobitelov, računalnikov in avtomobilov, ne? Varovalna barva?! Manj priljubljena?! Če bi to držalo, potem Apple ne bi prodal niti enega imaca, Tajvanci pa ne bi celotne industrije »aftermarket« izdelkov utemeljili na raznobarvnih ohišjih PC.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja