Koluti za vrtne cevi s samodejnim delovanjem

Koluti za vrtne cevi Hozelock

Podjetje Hozelock obstaja na trgu že več kot 60 let. V svojem zgodnjem začetku so proizvajali številno opremo za vrtnarje, kot so tesnila za cevi, zalivalni sistemi, škropilne sisteme, vodne pištole za zalivanje ipd. Dandanes pa omenjeno podjetje ponuja vrhunske proizvode širom sveta. Zelo popularni so koluti za vrtne cevi s samodejnim delovanjem. So idealna dodatna oprema za vse amaterske in profesionalne vrtnarje. Priročni pa so tudi pri zalivanju travnika, saj hranijo cev navito v bobnu, kjer se ne more pregibati ali zapletati.

Koluti za vrtne cevi so zelo praktični

Hozelock koluti za vrtne cevi imajo vgrajene številne tehnologije za povečanje njihove priročnosti. Uporabljati jih je zelo preprosto, saj vsebujejo samodejni mehanizem za odvijanje cevi. Tako cev samo povlečemo iz koluta in že je pripravljena na uporabo. Pri zalivanju pa se ne bomo potrebovali obremenjevati z odvijanjem, pregibanjem in zapletanju vrtne cevi. 

Prenosni koluti za vrtne cevi
Koluti za vrtne cevi za enostavno in lahko navijanje

Med oskrbovanjem vrta ali travnika se bo mehanizem v kolutu samodejno zaklenil. Tako bo cev ostala na mestu in nas ne bo vlekla nazaj. Ko pa jo bomo želeli pospraviti, pa jo samo potisnemo proti sebi, da ponovno aktiviramo vlečni mehanizem v kolutu.

Samodejno navijanje cevi

Ena izmed najbolj dolgočasnih opravil pri oskrbi vrta je ročno navijanje cevi. Pri tem lahko porabimo veliko časa, posebej če je cev nova ali slabo pregibna. Če pa bomo uporabili kolut za vrtne cevi, pa bo ta samodejno navil cev, ko jo bomo želeli pospraviti.

Kako sestavite in namestite samodejni kolut Hozelock (20m in 30m)

Podjetje Hozelock je to tehnologijo poimenovali Auto Reel oziroma avtomatsko navijanje. V samem kolutu se nahaja tudi sistem plastenja cevi. Ta skrbi za natančno in pravilno zavijanje cevi v bobnu, ne da bi prišlo do pregibov ali zapletov, ki jo lahko poškodujejo.

Sama enota ima vgrajeno tudi otroško ključavnico, ki preprečuje, da bi cev poškodovali otroci. Obenem pa lahko kupimo kolute za cevi v velikostih za 10 do 40 metrov cevi.

Zavarovanje vrtne cevi pred naravnimi elementi in udarci

Vsak Hazelock kolut za vrtno cev je narejen iz kakovostnih materialov. Te so tudi namenjeni zaščiti cevi pred UV žarki. Ohišje je narejeno iz polipropilena. To je močan termoplastični polimer, ki je odporen na vročino, udarce, sončne žarke, vlago in druge elemente narave. Z uporabo koluta bomo naši vrtni cevi izboljšali oziroma podaljšali njeno življenjsko dobo. Obenem pa bomo preprečili preperevanje gume, zvijanje cevi in druge nevšečnosti.

Tudi v zimskem času je možno kolut uporabljati za shrambo cevi. Narejen je tako, da parkira oziroma ustavi glavo naše cevi v položaju, da ne more izpuščati vode. To preprečuje nabiranje vode in kapljanje v notranjih prostorih, kot so garaže, kleti ipd.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.