Kako napisati vabilo za rojstni dan

ÄŚe na hitro pomislimo, se to, kako napisati vabilo za rojstni dan, zdi teko enostavno. Podobno, kot se nam zdi misel, kako izberemo tista prava zabavna darila za rojstni dan. Pa je temu res tako? Je res tako enostavno, kot se zdi na prvi pogled? Rojstni dan praznujemo enkrat na leto in takrat si zagotovo ne želimo, da bi ga kaj polomili že na samem začetku, pri vabilu za rojstni dan. To je skoraj enako, kot da bi povabljenci podarili darilo, ki vam sploh nebi bilo všeč.

Vabilo na rojstni dan (VIR http://sermons.pastorkeithanderson.net/)

Poglejmo si zato nekaj najbolj osnovnih podatkov, na katere nikakor ne smemo pozabiti, ko pišemo vabilo za rojstni dan.

  • Datum – vedno napiši tudi dan
  • Ura – verjetno bi bilo neprijetno, če bi ti povabljenci prinesli darilo za rojstni dan takrat, ko tebe nebi bilo
  • Kraj – jasno napiši, kje boš praznoval rojstni dan, kje se bodo nabirala vsa tvoja zabavna darila, ki ti jih bodo poklonili
  • Starost – čeprav po navadi večina ljudi, ki je povabljenih ve, koliko si star/a, vseeno napiši starost, saj nebi bilo prijetno, če bi na ovitek tvojega darila napisali napačno številko.

Zelo pogosto pa se zgodi, da ne veš, koliko povabljenih se bo odzvalo na tvoje vabilo za rojstni dan. Res je, več kot jih pride, več prostora za vsa zabavna darila za rojstni dan bo potrebnega. Vendar vseeno. Priporočljivo je, če spodaj dopišeš komentar, da naj vsi, ki bodo prišli, to sporočijo, da bo pripravljeno dovolj prigrizkov. Zraven seveda ne pozabi napisati še telefonske številke, oziroma kakšnega drugega kontakta, kamor naj sporočijo svojo prisotnost na tvoji zabavi za rojstni dan in pa seveda datum, do kdaj naj ti to sporočijo.

V kolikor pa gre za zabavo za rojstni dan za otroka, pa je zelo zaželeno, da dopišeš tudi ostale pomembne podrobnosti. Zelo priporočljiv za starše je podatek, kako naj bo otrok oblečen, bodo zunaj na igrišču, bodo risali z barvami in podobno. Dobro je tudi vedeti, s kakšnimi prigrizki, ali morda kosilom bo postreženo na zabavi za rojstni dan.

Tukaj je zajetih le nekaj najbolj osnovnih predlogov, na katere ni dobro pozabiti, ko pišete vabilo za rojstni dan. Nekateri, ki prejmejo tako vabilo, pa bi si želeli tudi, da bi bilo zraven napisano, kakšna darila za rojstni dan si želiš. Ampak to raje prihrani za kasneje, če te vprašajo. Takrat pa le povej nekaj idej za zabavna darila, ki si jih želiš.

2 thoughts on “Kako napisati vabilo za rojstni dan

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja