Dobra izolacija – dobro delo

Kaj je pomembno pri vsaki strehi oz. konstrukciji nasploh? Seveda da dobra izolacija! Če ni dobre izolacije bodo vedno neke težave, takšne, ki sicer ne bi potrebovale biti. Recimo izolacija strehe nad špirovci se uporablja kadar se zahteva vidna lesena strešna konstrukcija s spodnje strani. Navadno se na postavljene nosilce montira leseni opaž ali mavčno kartonske plošče , čez pa se izvede ustrezna parna ovira.

Image result for izolacija strehe nad Å¡pirovci

To je nek povzetek kako je glede te izolacije, ki so nad špirovci, so pa potem tukaj tudi izolacije med špirovci, to pa je odvisno glede na to kakšno hišo imamo, streho, konstrukcijo nasploh. Kakšna je pa končna sestava strehe nad špirovci pa je takole: prvo je potrebna kritina, nato nosilne letve, letve za prezračevanje (kontra letve), sekundarna kritina, izolacija nad špirovci (lahko mehka ali trda), folija kot parna ovira, leseni opaž ali mavčno kartonska plošča kot finalna obloga ter vidni nosilci (špirovci). In v teh osmih korakih je nato tudi sestavljena streha.

Da naredimo res dobro streho kot se spodobi in da potem spet drži za leta in leta je to dobro vedeti, sploh če imamo v bližnji prihodnosti namen le to urediti, ker je morda streha že v dokaj slabem stanju.

Glede strehe, ki pa je glava hiše lahko rečemo, tukaj se pa ni za igrati. Sploh da potem kje še kaj noter teče in ko so nalivi, da imamo potem zalito stanovanje, to pa potem tudi ni več hec in imamo na koncu koncev še več stroškov kot pa koristi, potemtakem je res dobro da se naredi dobro in res konkretno zanesljivo. Če je streha (glava) dobro narejena potem je to najbolj kul in smo vsi srečni ter zadovoljni in tudi brez skrbi živimo v svoji hiši.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.