Dobra delovna jakna, da nam bo toplo!

Dobra delovna jakna, da nam bo toplo!

Ste na vašem delovnem mestu izpostavljeni mrazu? Delate na vetrovnem območju, kjer venomer dežuje, ali zelo piha? Na takšnem delovnem mestu je potrebna dobra oprema, da ste res dobro oblečeni, saj je to ključno za vaše dobro počutje, za vaše zdravje. Če pa vi oz. vaši delavci niso dobro opremljeni, pa je čas, da si poiščete dobre delovne jakne, dobre hlače ter obutev. V bistvu, če pogledamo širšo sliko, ni ključnega pomena, da imamo samo eno dobro stvar na sebi in nas bo le ta ščitila. Dejansko je tako, da ne moremo imeti samo dobre jakne in bo vse super, ali pa samo dobro obutev. Potrebno je imeti cel komplet, kajti čisto vsak kos oblačila/obutve ima svojo funkcijo in služi svojemu namenu.

 

Če ni dober komplet ne pomaga nič!

Sedaj pa si zamislite, da imate dobro obutev, zgornji del oblačil, ki vas varuje pred vsemi vremenskimi pojavi pa zanemarite in tega nimate primernega svojemu delu. Če je zelo mrzlo in povrhu še vetrovno, vam samo dobra obutev ne bo pomagala popolnoma nič, ker vas bo začelo zebsti že zaradi tega, ker ste v zgornjem delu slabo oblečeni. In enako velja, da ste zgoraj dobro oblečeni, imate pa zelo zelo slabo obutev. In če se zgodi, da je dež, sneg, vas začne zebsti v noge in spet ves mraz udari na celotno telo in vam spet nič ne pomaga samo ena dobra stvar, da vas varuje. Dejansko je potreben dober komplet za dobro zaščito.

 

Vse ima svojo ceno …

Res je, vse ima svojo ceno. Pri določenih stvareh ne smemo varčevati. Kot na primer, ko si gradimo hišo, ne bomo varčevali že na začetku hiše, ker se bo vse začelo dokaj hitro poznati, se bodo začele pojavljati napake in boste imeli še več dodatnega vložka v hišo. Zato pa je že na začetku potrebno vložiti v hišo kar se da najboljše saj je dobro na dolgi rok, enako pa je pri oblačilih, saj le to nosite vsak dan na delu, doma in podobno. Je vaša zaščita pri delu katerega opravljate bodisi gasilec, gozdar, električar, gradbinec in tako naprej.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja