Delovna mesta in pravila

Vsi na tem svetu moramo delati, da si lahko zaslužimo naš vsakdanji kruh. Če ne delamo ne moremo niti dostojno živeti, saj brez denarja ni hrane, brez hrane pa ni življenja. Vsako delo, ki ga dobimo je častno, samo da nam prinaša mesečni zaslužek! Poznam marsikoga, ki reče, joj jaz pa tam pa tam ne bi delal, ker to ni zame, ne bom delal na smetišču to smrdi, ne bom čistilka, ker je grdo. Meni je vsako delo častno dokler mi prinaša mesečni zaslužek in danes v današnjem času si sploh lahko srečen, da imaš kakšno delo. Vem, ko sem sama iskala delo in sem bila na borzi sem poslala ogromno e-mailov glede službe, pa v večini so bili še tako neresni, da ti niti odgovora niso mogli dati, ker jim je bilo še to pretežko!

Rezultat iskanja slik za kuhar

Sedaj sem najbolj srečna, da imam službo, sicer je v pisarni, kar me ne veseli najbolj, sploh ko si venomer za računalnikom in tudi skozi sediš, ampak ok, srečna sem da sem sploh po dveh letih iskanja dela le našla eno, kateri so sploh odpisali in so me vzeli. Delovne uniforme pri nas niso, ne obstaja ta pojem, si oblečen kakor se zjutraj doma oblečeš in je to to. Če pa bi bile uniforme pa me tudi ne bi motilo, kvečjemu mi je to še lepše! So pa prav tako neka pravila kot v prav vsaki službi. Ne vem če obstaja kakšna služba, kjer ne bi bilo pravil?! Mogoče tam kjer si sam svoj direktor, mogoče tam ni tako pravil pa še tam mislim, da je potrebno da je vsaj nekaj pravil, da ne delamo kar nekaj na pamet. Pravilo v moji službi je med drugim tudi to – ne zamujaj na delo!

Kajti našli so se tudi že primeri, ki so vsak dan zamujali na delovno mesto in seveda je to šefu postalo moteče s čim se strinjam, saj nek red vendarle mora biti in je uvedel kartice, kjer se „štemplaš“ in točno potem vidi ob kateri uri si prišel in ob kateri si odšel. Nekateri namreč delajo vse po svoje in to ni prav, še najmanj pa do šefa, saj je on tisti, ki ti daje plačo. Red in disciplina morata biti!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja